Esther Pardijs

Esther Pardijs

  • documentaire
  • film
  • Kanaal 30
  • regisseur

Esther Pardijs is documentairemaker en regisseur van films voor diverse instellingen. Ze heeft ruim 20 jaar ervaring in het regisseren, researchen en bedenken van documentaires, televisieprogramma’s en kleinere films voor specifieke doelgroepen. Esther werkt vaak voor de publieke omroep NPO, maar ook voor stichtingen, ngo’s, musea en bedrijven. Zo regisseerde ze vele wetenschapsdocumentaires voor VARA, NTR, HUMAN en VPRO.
Voor KRO-NCRV werkt ze op dit moment aan een persoonlijke documentaire over de topsport van haar zoontje. Voor Stichting 113 maakt ze regelmatig portretten van mensen die met zelfdoding te maken hebben gehad. Ze filmde voor diverse projecten in Europa, Amerika, Japan, Vietnam en Bangladesh.
Esther studeerde psychologie, culturele antropologie en fotografie. Daarnaast volgde ze nog cursussen in interactieve storytelling, scenarioschrijven voor fictie en filmen met je i-phone. Meestal filmt ze met een professionele crew, maar indien nodig vanwege het budget of vanwege een intiem onderwerp hanteert ze zelf de camera. Ze wordt het meest enthousiast als ze voor een bepaalde periode een (niet perse makkelijk) onderwerp in kan duiken. Als ze daar een esthetische vertelling van kan maken, is ze op haar gelukkigst!

Zie voor uitgebreide CV en een selectie van haar werk: www.estherpardijs.nl


social-facebook-wit social-insta-wit social-linkedin pijltje-extern social-insta social-fb pijltje-rechts pijltje-links pijltje-los-rechts