Maurice Hofenk

Cheap as Design

  • hout
  • productontwerper

“Na acht jaar voor een baas gewerkt te hebben als interieur- en meubelmaker, wilde ik een switch maken naar de twee dingen die ik altijd nog wou doen: met studenten werken op een kunstacademie of MBO én zelfstandig meubels ontwerpen en maken. Op een gegeven moment vond ik een parttime baan als werkplaatsmedewerker bij een kunstacademie. Toen ben ik ook gestopt bij Brandwacht en Meijer als projectleider en gestart met het concept Cheap as Design.” 

 

Cheap as Design, wat is dat nou precies?

“Het concept werkt als volgt. Een klant maakt samen met mij op een eenvoudige manier een ontwerp op maat voor zijn/haar huis of bedrijf. Als anderen dat ontwerp, bijvoorbeeld een meubel, ook mooi vinden, bied ik hen aan om dat meubel te maken tegen alleen het maaktarief. Er komen dan dus geen ontwerpkosten bij.”

Maar dat is nog niet alles. “De klant met wie ik het ontwerp heb gemaakt, ontvangt voor elk nieuw meubel dat ik verkoop op basis van dat ontwerp, een deel van zijn/haar oorspronkelijke aankoopbedrag terug.”


social-facebook-wit social-insta-wit social-linkedin pijltje-extern social-insta social-fb pijltje-rechts pijltje-links pijltje-los-rechts